Selrahc's Ruby

Un voyage au monde du vin – A journey through the world of wine

Prince Edward County 2012 – Hinterland – Riesling 2009


La version française suit l’anglaise.


And now for the second wine review from Hinterland Wine Company:

Riesling Traditional 2009

This sparkling Riesling was made using the Traditional Method.

A beautiful pale yellow, clear wine that displays fine bubbles forming beautiful clouds in the glass. As one might expect from a Riesling, an aromatic nose reveals lime and typical hydrocarbons odours. A creamy mouthfeel with crisp acidity brings back the lime found on the nose and adds flavours of key limes and a little sweetness reminding me of Meyer lemons. The finish is long in sour apples.

This is an excellent, honest, and well balanced sparkling wine that can be drunk now or put aside as its acidity will help it age gracefully.


Et maintenant, voici l’évaluation du second vin de chez Hinterland Wine Company:

Riesling Traditional 2009

Ce Riesling mousseux fût produit par la méthode traditionnelle.

D’un beau jaune pâle et limpide, il nous montre aussi de belles bulles bien fines formant de beaux nuages au pourtour du verre. Son nez aromatique, comme on peut s’y attendre d’un Riesling, révèle du citron vert et des hydrocarbures plaisantes et typiques. Une bouche crémeuse d’une acidité vive ramène le citron vert perçu au nez et y ajoute de la limette des keys et un petit côté sucré rappelant le citron Meyer. La finale est longue en pommes acidulées.

C’est un excellent vin mousseux honnête et balancé que l’on peut boire maintenant et que son acidité nous permetrait d’attendre.

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