Selrahc's Ruby

Un voyage au monde du vin – A journey through the world of wine

Prince Edward County 2012 – Lighthall Vineyards – Pinot Noir 2010


La version française suit l’anglaise.


And now for the fifth wine review from Lighthall Vineyards:

Pinot Noir 2010

Of the two Pinot Noirs from the winery, only the 2010 was available for tasting. It is a clear ruby read wine with a nose of alcohol-laced red cherries (like Kirsch) and black pepper.

On the palate, the pepper takes over and we only find the cherries again at the end. It shows supple tannins and an almost lively acidity. The finish is of medium length in cherries.

A good wine that could become better in the next 2-3 years.

Bonus: Pinot Noir 2009 Réserve Particulière

I was told that the 2009 is much better, something that I could not verify given it was not offered for tasting. However, that opinion was also stated in an article by David Lawrason displayed in store.

As I did buy a bottle, I’ll write a review when I drink it…


Et maintenant, voici l’évaluation du cinquième vin de chez Lighthall Vineyards:

Pinot Noir 2010

Des deux Pinot Noirs disponible seul le 2010 était disponible en dégustation. C’est un vin à la robe rubis, claire, et limpide avec un nez de cerises rouges alcoolisées (genre Kirsch) et de poivre noir.

En bouche, le poivre prend le dessus et on ne retrouve les cerises qu’à la fin. Il montre des tannins souples et une acidité presque vive. Sa finale est de longueur moyenne en cerises.

Un vin correct qui pourrait devenir meilleur dans les 2-3 prochaines annés.

Bonus: Pinot Noir 2009 Réserve Particulière

On me dit que le 2009 est encore meilleur, une opinion que je n’ai pu vérifiée étant donné qu’il n’était pas offert en dégustation. Cependant, cette opinion est mise en valeur par un article de David Lawrason affiché en magasin.

Comme j’en ai tout de même acheté une bouteille, j’écrirai mon opinion dans ce blogue – quand je me deciderai à l’ouvrir!

Advertisements

Single Post Navigation

Comments are closed.

%d bloggers like this: